En redovisningskonsult, mitt kungarike för en redovisningskonsult

Nu har jag inte ett eget kungarike, mer ett litet företag som tar det mesta av min tid och energi. Det är såklart otroligt att ha möjligheten att jobba för sig själv och känna att man kan påverka sin tid och sitt arbete. Men samtidigt blir stressen och ångesten desto större när man känner att man inte riktigt hinner med eller inser att man inte har rätt kunskap för alla bitar.

Plus och minus när man växer så att det knakar

Att anställa eller inte anställa var länge en fråga jag ältade runt. Det är underbart att vara eftertraktad, men när det kommer in fler i företaget blir det också mer pappersarbete och sifferräknande och det är inte min starkaste sida.

Detta är något jag ofta pratat om med vänner och andra i branschen ganska så ofta det senaste, jag tror jag tjatat hål i skallen på flera av dem, men en av dem sa något ganska självklart som jag missat i ivern att vara duktig och att kunna allt själv. Skaffa hjälp sa hon. Prata med någon som vet allt om dessa spörsmål, prata med en redovisningskonsult.

Ensam är stark, en sanning med modifikationer

Skulle jag släppa den totala kontrollen och låta någon annan ha åsikter om mitt företag och hur det skall drivas? Sagt och gjort, efter lite efterforskning tog jag kontakt med en redovisningskonsult  och bokade ett möte. Efter ett par timmar där vi diskuterat möjligheter, drömmar och verklighet så landade vi i att det nog fanns utrymme att växa och anställa. Numer har jag tre anställda som snart blir fyra plus att jag har en redovisningskonsult som jag kan bolla idéer med. Jag ångrar mig inte en sekund och kan bara rekommendera alla som sitter i samma sits som jag gjorde att ta kontakt med en revisor eller redovisningskonsult. Du vet säkert mycket, men på andra områden så vet de mer. Lycka till!

Kommentarer är stängda.